onsdag den 27. juni 2007

del.icio.us og Firefox

Opdagede i går (på min hjemlige Mac), at browseren Firefox kan suppleres med en lille add-on, der tillader,at man fletter del.icio.us ind i browserens toolbar. Gå direkte til dine yndlingswebsteder via del.icio.us - allevegne, hvor du er i nærheden af et tastatur, lyder det forjættende!

Jaja, jeg vovede forsøget og måtte først igennem lidt login-brok. Jeg har lavet min egen google-konto herhjemme (før jeg fik den på biblioteket), så jeg har ikke min 23-ting lige ved hånden. Og hvad var det nu jeg havde brugt til lige netop delicious??

Nåh, delicious-linket poppede op, men godt nok tog det samtidig delvist magten over toolbaren og fjernede noget google-væsen, jeg plejede at have. Ved snart ikke, om det så er bedre at have delicious... og hvordan er det så, jeg slipper af med det, hvis jeg foretrækker at vende tilbage til status quo?

Jeg foretrak at lade det ligge, havde brugt tid nok! Så får vi se...

tirsdag den 26. juni 2007

YouTube og lyset på Kinabalu

Jeg har set lyset mht. YouTube! Godt nok måtte jeg vejen omkring den hjemlige computer for at få tingene til at virke, men skidt med det...
Altså: YouTube er da vist sådan et sted, hvor ekshibitionister smider deres mere eller mindre spøjse vidoe-frembringelser ud til beskuelse for alverden. Det var mine tanker om sitet. Men kunne det tænkes, at der var fornuftige muligheder?

Nu går jeg med nogle skøre fantasier om at bestige et rigtigt bjerg, og denne knold på Borneo, Mt. Kinabalu på 4100 m., skulle kunne klares uden tekniske kompetencer. Men hvordan og hvor hårdt vil det alligevel være at besejre den? Er det noget for en, der nærmer sig efterlønsalderen?

Jeg tog et kig i YouTube og fandt en stribe videoer!! Og godt nok er det udmærket at læse beskrivelsen i en traditionel guidebog, men intet kommer på siden af en bjergbestigers stønnen og hiven efter vejret, mens hun slider sig op ad en pænt stigende klippeside. Og udbruddene, da hun endelig står på toppen: Fantastic!

Jojo, jeg har lavet min lille samling af favoritvideoer, som jeg vil vende tilbage til mange gange, inden jeg beslutter mig for, om jeg skal gå i skrap træning...

Mangler Odeo, men vi mangler også et headset her i gemakket. Kommer, kommer.

mandag den 25. juni 2007

YouTube med brokkeri

Har leget med YouTube i dag. Søgte på mit yndlingsemne pt. (Borneo) og var lige ved at falde i svime over alle de dejlige muligheder, der viste sig. Tænk at tage på bjergbestigning på Mt. Kinabalu eller besøge orang utangerne i Sepilok igen....
Men ak, fornøjelsen blev ved forventningens glæde. For min maskine gav sig godt nok i kast med at loade videoerne, men den loadede og loadede og kom aldrig videre. Da Christian var i lokalet for at opgradere, spurgte jeg ham til råds: Var maskinen mon for bedaget? Der skulle ikke være noget i vejen med maskineriet, men hvad der i øvrigt hindrede min adgang til gensyn med Borneo, lå ikke helt klart.
I løbet af 0 komma dut havde jeg dog fået sat arbejde i gang, for skidtet skulle jo fungere, når YouTube var på i denne uge! Jane blev tilkaldt, og de to rodede et stykke tid med firewall og indstillinger.
Det kom ikke til at fungere i dag. Jeg har fået anvist en lidt besværlig omvej over MediaPlayer, som skulle fungere, men jeg tror de kloge teknikere stadig funderer over, hvad der kan være i vejen... Måske går det nemmere i morgen eller i overmorgen.

fredag den 22. juni 2007

Uge 25

I denne uge har det drejet sig om Google-kontoen og do-dokumenter. Heldigvis er alle de organisatoriske m.v. foretagender ved at flade ud, og der har for en gangs skyld været tid til at lege lidt eksta med tingene. Ikke mindst da Biblioteksvagten viste sig at være ultrasløv! Det gav en chance til at redigere dokument sammen med Karin. En gang imellem kan det være rart, at spørgelysten ikke lige er i top...

Har også lavet bogbus-dokumenter sammen med buskollegerne her på kontoret. Det går fint, jeg føler, jeg har styr på det. Billeder lykkedes dog ikke, men jeg er sikker på, at mine billeder bare var for store og krævede en ekstra gang behandling, før de lod sig vise på nettet.

Tilretning af Google-siden er ikke nyt. Har allerede tidligere føjet ting til og valgt mit tema. Det var lidt sjovt, at jeg ved mit "bybillede" fik mulighed for at vælge Kota Kinabalu (Borneo). Nu kan jeg følge dagsrytmen der, hvor min ældste pt. slår sine folder som praktikant hos Borneo Eco Tours. Fedt!

mandag den 11. juni 2007

Wiki....

Har lige oprettet min første wiki - handler selvfølgelig om slægtsforskning og jeg har lagt hele 2 artikler ud. Se her http://kt-randersbib.pbwiki.com/FrontPage

Men - jeg har tidligere bidraget i en Wiki hos DIS-Danmark (http://www.dis-danmark.dk/wiki/index.php?title=Hj%C3%A6lp:Hj%C3%A6lp) og jeg er ikke vildt imponeret over min egen. Det er da vist mest en sandkasse, jeg kan lege i. Jeg leger noget, som er gjort bedre andre steder, og hvem finder frem til mine guldkorn?

Nu har jeg prøvet DET.

mandag den 4. juni 2007

Runrig - error

Tja - hvorfor nu error?? Snydt igen.
Hvorfor f... skal det være så bøvlet....

Runrig - en video fra myspace

Status 4. juni


Har fået oprettet 2 blogs og er i vildrede med om den sidste af dem (som jeg har skrevet de fleste indlæg i) overhovedet bliver set/læst i 23 ting-projektet??

Jeg er lidt forsinket. I dag har jeg leget med Vod:pod og hentet videoer ned og lagt dem pænt i min blog - den anden. Desværre kan teknologioen ikke helt følge med: Mine videoer loader men nægter at lade sig afspille. Jeg havde ellers sådan glædet mig til at tage på helikoptertur over Tip of Borneo (Borneos nordspids), men den gik altså ikke i denne omgang - eller måske bare ved den computer jeg lige nu sidder ved...

Jeg har også fornøjet mig med billedgeneratoren, men må konstatere, at det nok ikke lige er mig at anvende den slags. Masser af muligheder - faktisk uoverskueligt meget - og så alligevel ... ikke lige det, jeg kunne tænke mig.